Плодове и зеленчуци, които са в един отбор с приятелите Натрий, Калий и Хлор.

Всички вече знаем – Натрий, Калий, Хлор са електролитчета добри, те приятели са на децата и пазители са на играта!

В есенните дни, когато бавно започнат да се стелят мъгли и навън тихичко ръми, детските игри повече отвсякога се нуждаят от здрава приятелска подкрепа.

В помощ на задружния отбор –  Натрий, Калий, Хлор вкусни плодове и зеленчуци идват всяка есен и играта детска пак е песен 🙂

Ние сме приятели добри и помагаме за здравите детски игри

Знаете ли, че бананите имат богато съдържание на вода и калий? Вкусен и полезен плод, който помага да се почустваме по-добре при случаи на дехидратация.

НАТРИЙ И КАЛИЙ СЕ НАРИЧАМЕ И ОТ ВСЯКА ТИКВА МОЖЕШ ДА НИ ВИДИШ ДА НАДНИЧАМЕ.

Освен богат „коктейл“ от витамини кралицата на всяка есен – тиквата може да се похвали и с друго ценно притежание – минералите калий и натрий!

Така освен безапелационно вкусна „нейно величество“ се оказва и извънредно полезна, способствайки естественото отделяне на течности и сол от организма, без това да натоварва бъбреците!

С множеството си хранителни качества и съдържанието на фосфор и магнезий, тиквата оказва благоприятно влияние върху дейността на паметта и нервната система. А що се отнася до съдържанието на желязо – тя е истински шампион в дисциплината „желязна есенна енергия“! Страхотен вкус и здрава игра – това е есента!

НАТРИЙ, КАЛИЙ  И ГРОЗДОВИТЕ ЗРЪНЦА – ОТБОРНИ ПРАВИЛА ЗА ЗДРАВА ЕСЕННА ИГРА.

Любимият есенен плод – гроздето, освен неизчерпаем източник на сладост, е и истински витаминен медалист – B1, B2, C, P, PP.

Освен че успява да ни подкрепи с витамини, гроздето е и наш верен съюзник при възстановяването на нивата на натрий в организма!

С други думи – с няколко вълшебни кехлибарени зрънца на ден ще подпомогнете нервната система, ще възстановите по-бързо мускулите след спорт и ще подобрите равновесието в обмяната на течности между клетките и тъканите.  

ДА-ДА-ДА на есента!

ВСЯКА ЕСЕННА ИГРА СЕ НУЖДАЕ ПОНЕ ОТ ЕДНА СОЧНА КРУША ЗА ДЕНЯ.

Освен най-сочният, сладък и ароматен есенен плод, крушата безспорно е и в челната тройка и на най-полезните плодове!

Съдържанието на калий е по-високо в сравнение с почти всички плодове, а противно на “захарната” си репутация, крушата се оказва и изключително ефикасна и в борбата с холестерола. Други минерали, съдържащи се в нея са – желязо, манган, калций, фосфор и магнезий.

ВКУСНИ МАСЛИНИ, ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ И СИЛНИ

Изненадващо или пък не – любимите маслини са и ценен източник на ценни минерали като натрий и хлор!

Само няколко маслини на ден ще Ви помогнат да си осигурите важни хранителни вещества  и ще набавят необходимата доза от ценните минерали натрий и хлор.

Вкусните плодове и зеленчуци са наши верни помощници в поддържането на оптимални електролитни нива и през есента! За съжаление обаче през този сезон имунната ни система често е силно уязвима  и податлива на различни вирусни инфекции, съпроводени от диария, повръщане и висока температура.

За да предпазим тялото си от загуба на ценни минерали в такива случаи е важно да приемаме не само по-големи количества течности, но и  електролити напитки, които ще ни помогнат за възстановяването на водно-електролитния баланс в организма!

Стоперол Хидра – електролитен продукт с вкус на ягода, който:

  • Подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото.
  • Съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити
  • Съставът е изцяло съобразен с препоръките на Световната здравна организация и УНИЦЕФ
  • Ягодовият вкус улеснява приема от бебета и малки деца

Прочети още