Лечение на диария

Диарията е често срещан патологичен процес, при който се отделят изпражнения с увеличено водно съдържание. Характерна е както при бебета и деца, така и при възрастни. Независимо от причината за диария, има няколко доказани начина за симптоматично лечение:

Антидиарийни лекарствени продукти

СТОПЕРАН е едно от най-популярните лекарства, използвани за симптоматично лечение на диария. Неговата активна съставка е лоперамидов хидрохлорид. Стоперан потиска силно изразената перисталтика на дебелото черво и повишава резорбцията на водата. В резултат на това се удължава времето на преминаване на чревното съдържимо, намалява се честотата на изхожданията и количеството на фекалиите и се променя консистенцията им в резултат на повишената резорбция на вода в дебелото черво. СТОПЕРАН е показан за симптоматично лечение на остро и хронично разстройство. Действа бързо – дори една доза е достатъчна, за да намали честотата и броя на изпражненията. СТОПЕРАН може да се приема от възрастни и деца над 6 години.

Хидратация на организма

Друг важен аспект е поддържането на тялото хидратирано. По време на диария сме изложени на риск от загуба на вода, особено когато диарията е придружен от треска.
При такива състояния обаче, приемът на обикновена вода не е достатъчен. Небоходим е електролитен продукт, който съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити, нужни за ефективната хидратация на организма. Електролитната напитка ще укрепи организма, изтощен от диария и оптимално ще хидратира тялото.

СТОПЕРОЛ ХИДРА е електролитен продукт, който подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото.

Прочети още

Стрес и диария

Във всекидневието се сблъскваме с много стрес, с който трябва да се справим. Понякога обаче стресът парализира или…