ХИДРАТИРАЙ СЕ – ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!

След продължителната зима и  дълбоките “преспи” с лошо настроение – идва пролет, а с нея  се стопяват и всички мрачни мисли, за да отстъпят място на слънчевото настроение и повече усмивки… Така е – спор няма, но понякога въпреки щедрото слънце и усмихнато пролетно време – случва се настроението ни все пак да е някак необяснимо мрачно и приглушено.

За радост обаче  – най-сложните въпроси понякога имат очевидно и лесно решение!

ДОСТАТЪЧНО ТЕЧНОСТИ = ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

Ако въпреки прекрасния ден – се чувствате  раздразнителни и без настроение – може би трябва да се замислите дали не си пропуснали 8-те чаши вода, необходими за ефективна хидратация…и ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!

Да, това не е шега – защото хидратацията определено има силата да влияе на нашето настроение.

Тялото ни съдържа висок процент вода и дори малка загуба от нея е в състояние на наруши  естествения баланс в организма ни, повлиявайки негативно както физическото, така и емоционалното ни здраве. Ето защо, ако без особена причина се чувствате  лесно раздразними, не можете да се концентрирате и усещате, че просто нямате сили – може би тялото ви просто се нуждае от повече течности!

И в това няма нищо чудно… Замислете се, че същото се случва и когато сме гладни – ставаме раздразнителни, липсва ни енергия и настроение!  Затова – не забравяйте да приемате достатъчно течности през деня, а усмивката и доброто настроение – със сигурност няма да закъснеят!

ПОВЕЧЕ НАСТРОЕНИЕ С БАЛАНСИРАНА ДИЕТА И ВОДА

Всички знаем за напрегнатото ежедневие и липсата на време, НО задачите със сигурност ще вървят по вода ако не пропускате основно хранене и чаша – две вода.

Добавете към храненията си и обилна салата – повечето зеленчуци, като краставици, домати, зелена салата, тиквички и други съдържат голямо количество вода. Така освен за балансираното и здравословно хранене – можете да сте спокойни, че сте се погрижили и за оптималната хидратация на организма си през деня!

Добавете плод, чаша вода или чай между основните хранения и “Voila” – здравей добро настроение…

КОГА ВОДАТА НЕ Е ДОСТАТЪЧНА?

За съжаление, когато продължително време не сме приемали достатъчно течности, тялото ни е изложено на риск от дехидратация. А това означава, че освен вода организмът ни е загубил и ценни минерали, отговорни за нашата жизненост.

Тези минерали или електролити изпълняват важни функции за тялото ни и лишим ли организма си от тях, губим важен помощник за здравето и тонуса си. Нарушеният електролитен баланс възпрепятства качественото елиминиране на токсините, доставката на хранителни вещества и кислород до всички клетки на тялото, както и производството на енергия.

Оказва се, че електролитите се губят лесно, но се набавят изключително трудно без допълнителна помощ. 

В този случай винаги можеш да разчиташ на Стоперан Хидра – електролитен продукт, съдържащ оптимално количество електролити за подпомагане водно-електролитния баланс в тялото!

Прочети още