Рецепти за домашни и полезни сладоледи от електролитния отбор

Рецепти за домашни и полезни сладоледи от електролитния отбор

Сладки и полезни, плодовете от електролитния отбор са винаги готови да се включат в сладка надпревара – кой ще направи най-вкусния домашен и полезен сладолед.

Подредиха се кайсиите, бананите и крушите  на старта, а ние обявяваме сладоледеното състезание с електролитния отбор за открито!

Домашен сладолед с кайсии

Измийте и пасирайте половин килограм кайсии. Към тях прибавете 200 мл кисело мляко, смесено със сока на половин лимон. Подсладете със захар и разбъркайте добре.

Сложете сместа в камерата на хладилника и разбърквайте с вилица през 40 минути, докато сладоледът стегне.

Домашен сладолед с банани

Изберете три добре узрели банана, с кафяви петънца по кората. Обелете ги, нарежете ги на кръгчета и ги замразете в добре затворена кутия във фризера.

Замръзналите бананови колелца се разбиват в блендер в продължение на 2-3 минути, докато придобият кремообразна структура на хубав сладолед!

Това е!

Круши със сладолед

Крушата реши да хитрува и викна на помощ готов ванилов сладолед. Не й се сърдим, защото в комбинация тези двамата създават съвършения тандем.

След почистване на семките пасирайте крушата с ваниловия сладолед и се насладете на съвършеното лакомство на клечка J

А за да е още по-забавно, обогатете вкуса на всеки един сладолед, като го гарнирате с натрошени ядки или шоколадови стърготини.

Зад сладкия параван на плодовете всъщност се крият познатите ни Натрий, Калий, Хлор, Глюкоза.

Те действат в отбор когато трябва да се поддържат оптимални електролитните нива в организма. За да можем и ние да участваме в нашите ежедневни състезания 🙂

Прочети още