Няколко съвета полезни – от вирусите как да се предпазим и бързо как да се оправим!

Зимата е време за игри, нали? За снежни топки и здрави бели. 🙂

Уви, често се случва здравите игри през зимните дни да бъдат възпрепятствани от неприятните зимни вируси!

Предпазете себе си и вашето дете и запазете здравото настроение за игри, следвайки няколко простични, но ефективни съвета:

 „В тази топла стая“ – влажност също трябва!

От 40 до 60% е идеалната влажност, която трябва да поддържате в дома си, за да създадете здравословна среда за любимите си хора и негостоприемна за вирусите през зимата!

Това е така, защото грипният вирус се разпространява и „адаптира“ най-устойчиво и дълго в среда с ниска влажност! Което пък отговаря и на въпроса защо пикът му е най-често в студените зимни месеци – просто тогава най-често търсим уюта и топлината на дома и често забравяме да поддържаме добър баланс на влажност!

Ето защо ви съветваме честичко да проветрявате затворените помещения за няколко минути и да използвате овлажнители за въздух.

 „Леви-десни, раз-два“ – малко спорт за много здрава веселба!

Малко спорт и движение всеки ден и грипът ще е просто съкрушен. 🙂

За съжаление зимата не е най-добрият период за продължителни разходки на открито, но ако искате да запазите доброто настроение и здравия дух на децата и всички у дома, погрижете се за това да имат достатъчно движение и игри на открито! Защото колкото по-здрави и силни са децата физически, толкова по-голяма е вероятността да избегнат коварния грип или поне да го преодолеят по-бързо и лесно. 🙂

И така – топли дрешки, шал и шапка – и снегът и зимата ще са съвсем „по мярка“!

 „Хей ръчички, хей ги две“ – мийте ги добре!

Всички знаем това, но нека го кажем отново – един от най-ефективните методи за предотвратяване разпространението на микробите, е честичкото и старателно миене на ръце.

Но…Уверете се, че малчуганът не хитрува! Играта с водата и намокрянето под чешмата не са нито негов, нито ваш съзник в борбата с вирусите. Ръчичките трябва да се мият наистина старателно и най-добре с антибактериален сапун – всеки път, когато се връщате от разходка, училище, магазина и всяко друго място извън дома ви!

А за онези случаи, когато сте навън и нямате възможност да измиете своите и на детето си ръце, използвайте бързо и удобно дезинфектант за почистване на ръце.

Ако все пак вирусът се появи – никой не трябва да се двоуми! Вземете бързо мерки и остането на топло у дома. А за да подпомогнете поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в организма на вашето мъниче, използвайте Стоперол Хидра – електролитна напитка с вкус на ягода, която подпомага нормалната хидратация на организма!

ДА-ДА-ДА – ПАК Е ВРЕМЕ ЗА ИГРА!

Прочети още