Как да поддържаме тонуса и енергията на палавниците и през пролетните дни

Пролетта е вече тук, за радост на децата и на зимата напук.

След снежната прегръдка на зимните месеци, вече все по-често усещаме слънцето да се усмихва и да ни стопля. И ни става още по-хубаво, когато видим засмените лица на децата ни, които тичат, смеят се и карат колело навън. Най-после навън.

Пролетните дни обаче ни предлагат и предизвикателства. Само преди няколко дни термометърът показваше температури около 0 и -1 градуса, а сега вече стига до 15-16. Редуват се не само ниски с високи температури, но и дъжд със слънце, вятър със слънце, дъжд и вятър със слънце. В това променливо и непостоянно време децата ни имат нужда от защита. А не трябва да ги лишаваме и от забава и игри на открито. Всички родители искаме здрави и щастливи деца, но какво можем да направим, за да поддържаме тонуса и енергията им през пролетните дни?

Навиците на здравите деца

Чудили ли сте се защо едни деца се разболяват повече от други? Разбира се, причините са много и за сметка на това разнообразни, но не малка роля за този феномен играят навиците. А навиците на по-здравите деца могат да се сведат до следното:

Миенето на ръцете е много важно за детето

Редовното измиване на ръцете може да предпази малчуганите от много болести и от попадането на бактерии в организма им. Затова се погрижете да научите децата си редовно да си мият ръцете. Редовно означава след като се приберат от детска градина или от училище, след като са играли навън и преди всяко хранене.

Не пипайте лицето, за да бъде здравичко детето

Малките деца постоянно играят и опознават света, като се докосват до различни неща! Любопитството към света, разбира се, е похвално и много забавно, но уви по време на тази игра децата ни имат навика честичко да докосват с ръчички своите лица. Улисани в игрите, ръчичките им често попадат  в устата, носа или очите, а вирусите чакат именно това и често атакуват организма на малките откриватели точно през тези области. Направете всичко възможно малките пакостници да не правят това. Понякога начинанието изисква повече внимание, повторения и много обяснения, но пък здравата детска усмивка си заслужава всичко това!

 Храната прави борбата

Така е! Разбира се, с важното уточнение, че храната трябва да е здравословна, балансирана и сезонна. Свежите зеленчуци, плодовете за десерт, пълнозърнестите храни, млякото и прясното месо са ваш съюзник в борбата с вирусите и бактериите и ще помогнат на малчуганите да имат нужната енергия, за да лудуват здраво през целия ден.

За да са свежи и силни децата навън, им е нужен достатъчно сън

Сънят е много важен за всички ни. Той е здраве. Когато вие не се наспите пълноценно, на следващия ден сте изтощени, изморени, раздразнителни. Същото е и с децата. Те имат нужда от достатъчно сън, за да бъдат здрави и енергични. Бебетата се нуждаят средно от 14-17 часа сън на денонощие, децата между три и пет години имат нужда да спят между 10 и 13 часа на денонощие, а когато тръгнат на училище – между 9 и 11 часа.

Движение и въздух всеки ден. Те правят малчугана Супермен

Доказано е, че спортът и движението като цяло са най-добрият естествен имуностимулатор. Затова детето трябва да се движи всеки ден, за предпочитане на открито, освен в дните, когато времето наистина не позволява да си покажем нослетата навън.  Забавна игра с други деца, ролери, топка или колело – важно е само едно – осигурете на детето си дотатъчно време за пълноценна игра и движение на чист въздух!

Ако все пак вирусът се появи и през пролетните дни, не губете време и бързо вземете мерки, за да възвърнете детската усмивка и здравите игри. Когато вирусът е съпроводен с повръщане и диария, малчуганите губят не само течности, но и ценни минерали и така организмът им е изложен на риск от дехидратация.

Стоперол Хидра  е тук, за да ви подкрепи!

Стоперол Хидра е хранителна добавка, която подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото.

Продуктът е подходящ за бебета и малки деца и има приятен вкус на ягода!

Прочети още