КАК ДА БЪДЕМ СВЕЖИ И СЛЕД ДЪЛГО ЛЯТНО ПАРТИ!

Свикнали сме да казваме “ Всяко нещо  – с времето си….!”

А дойде ли лятото и любимите на мнозина  топли дни – идва  и времето не на едно, а на цял куп дълго чакани и любими “неща”:

  • безгрижни разходки;
  • срещи с приятели;
  • дългоочакваната морска ваканция;
  • и разбира се – запомнящите се дълги и шумни летни партита!

След танците, страхотното парти забавление и свежото настроение обаче често се случва утрото и денят ни да започнат наистина предизвикателно – за съжаление!

Главоболие, замаяност, липса на концентрация и силна отпадналост са част от предизвикателствата, пред които най-често се изправяме…

А причините за това състояние са комплексни:

  • Какво е лятно парти без коктейли. И макар въпросът да е реторичен – не бива да забравяме, че алкохолът е силен диуретик и има свойството да отвежда течностите от кръвта много по-бързо от другите напитки. А това излага организма ни на сериозен риск от дехидратация!
  • Лятно парти без танци – не е никакво лятно парти. Но и тук отново трябва да имаме едно наум! Интензивното движение в съчетание с високите летни температури също е сериозна предпоставка за нежелана дехидратация!

А след толкова парти предизвикателства за организма – големият въпрос е как да запазим добрите спомени от вечерта, същевременно да останем свежи и в кондиция и на следващия ден?!

ЗАПОЧНИ СУТРИНТА СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ ВМЕСТО КАФЕ

Първата ни мисъл след дълго лятно парти обичайно е “КАФЕЕ!”, но дали наистина тази идея би ни се отразила добре?

Кафето – подобно на алкохола – е силен диуретик. А както вече знаем – това му качество ни излага на риск от дехидратация.

За да се почувстваме по-добре в пост-парти утрините, всъщност се нуждаем точно от обратното – интензивна  ре-хидратация…

Затова е по-добра идея да заменим традиционното кафе с чаша ободряващ зелен чай.

Зеленият чай съдържа витамин C, a също и ценни елементи, като манган, цинк, калий и магнезий, които спомагат за възвръщането и поддържането на водно-електролитния баланс в организма. 

ЗАЛОЖИ НА ХРАНИ, БОГАТИ НА АНТИОКСИДАНТИ

След дълга парти нощ тялото ни определено се нуждае от силен източник на енергия. Но не какъв да е – а богат на антиоксиданти.

Със сигурност няма да сгрешите, ако заложите на закуска, която съдържа яйца, авокадо, банани и листни зеленчуци.

ВЪРНИ СИ БАЛАНСА С БОГАТА НА ЕЛЕКТРОЛИТИ НАПИТКА

Възстановяването на водно-елетролитния баланс в организма е от ключово значение , за да се почувстваме отново енергични и във форма след дългото лятно парти!

Помогни на организма си да възстанови електролитния баланс и отново да бъде в парти кондиция със СТОПЕРОЛ ХИДРА – електролитна напитка, с оптималните нива на глюкоза и електролити, необходими за ефективната хидратация на организма!

Прочети още