Какво е важно да сложим в багажа за семейната ваканция

„Мамо, мамо, и пояса и надуваемия дюшек, и шнорхела… По една шапка да се пазим от слънцето и сме готови!“

Позната ви е тази симпатична подготовка с деца за семейната ваканция, нали?

Дори и да не гледаме през детските очи, наистина отначало нещата изглеждат доста прости, необходимите вещи много по-малко, а рисковете, които предстоят по плажните курорти, скрити.

Толкова сме омагьосани от мечтата за слънцето, морския бриз и пясъчните замъци, че понякога забравяме опасностите, придружаващи морската почивка.

Събрахме задължителния списък с вещи и съвети за семейната ваканция, които могат да се окажат първа необходимост, дори и да не изглежда така.

Съвети за подготовка седмица преди почивката

 1. Направете отделен списък за всеки член от семейството

В него всеки може да си добавя необходими вещи. Много по-лесно ще е ако обозначавате със звездичка тези неща, които трябва да вземете в последния момент – например сандвичи, любимата играчка на детето или таблета, който ще го забавлява по пътя.

Копие от същите списъци може да ви послужи много добре при връщане от почивката.

 1. Опаковайте облеклото за всеки ден в отделен плик

Това прави ежедневието на почивка много по-лесно. Например един плик може да съдържа къси панталони, фанелка, чорапки, бельо, аксесоари. Така, ако имате 5 дни почивка, ще имате 5 плика с готов сет от облекло. Не забравяйте да приготвите един плик в повече в случай на фал, освен ако нямате достъп до пералня.

Наименувайте всеки плик с името на неговия собственик.

 1. Позволете на децата да участват в опаковането на багажа

Не само, че ще е забавно, гледайки през детските очи за това какво е необходимо за една лятна ваканция, но и ще научите малчуганите как да планират, организират и опаковат багажа си. А кой знае, може и да получите много полезен съвет от най-малките, който до момента ви е убягвал J

Задължителен летен списък

 • Шофьорска книжка и документи за самоличност.
 • Билети – за автобус, самолет или друго.
 • Детски седалки за кола.
 • Дрехи – набор от къси панталони, поли, фанелки, рокли, връхни дрехи и бельо.
 • Обувки – спортни, за плаж, за вечерно излизане и разходка.
 • Бански и мрежести и леки фанелки, предпазващи от слънцето на плажа.
 • Техника и зарядните ѝ устройства – телефони, таблет, камера, музикални устройства.
 • Комплект за първа помощ – лепенки, препарати против разстройство, гадене, превързочни материали.
 • Козметика – шампоани, балсами, мокри кърпички, слънцезащитни кремове за лице и тяло /за употреба след или по време на слънце/, четки и паста за зъби.
 • Аксесоари – слънчеви очила, шапки, летни бижута.
 • Гребени и четки за ресане, включително и за домашния любимец.
 • За развлечение – книги, борд игри, карти за игра.
 • Хавлии за плаж, чадър, надуваеми играчки.
 • Пликове за дрехи за пране.

Помощ за ЗДРАВИ игри

Напълно разбираемо е, че по време на лятната ваканция прекарваме 90% от времето си навън. Дните са изпълнени с игри и активности под жаркото слънце. Изглежда забавлението ни е в кърпа вързано, но има подводни камъни, които могат много бързо да погубят жизнеността ни и да развалят така добре планираните слънчеви дни:

 • Летните вируси

Повръщане, диария, висока температура – това са основните симптоми след заразяване с вирус най-често поради непречистени течности или храна. От 20% до 50% от пътуващите през лятото биват повалени от тези симптоми, а останалите са изложени на постоянен риск.

Разбира се, в такива случаи можете да се възстановите за 4-5 дни, разчитайки изцяло на силата на имунната ви система, но истината е, че е по-лесно, ако заедно вникнем по-надълбоко в проблема и намерим неговото помощно решение! Вследствие на симптомите от летните вируси тялото губи изключително много течности, а заедно с тях и важни вещества, наречени ЕЛЕКТРОЛИТИ. По този начин се нарушава водно-електролитният баланс в организма, което води до допълнителна физическа унилост и отпадналост. Приемането на повече вода не може да възвърне толкова бързо изгубените електролити – натрий, калий и хлор, за да се почувстваме отново енергични. Затова е изключително ефективно да комбинирате в багажа си диариен препарат със Стоперол Хидра – електролитна напитка с оптимално количество електролити.

 • Забавленията на открито

Най-развълнувани за лятната почивка са децата, но те са най-уязвими към риск от дехидратация. Не е изненадващо, че организмът им се дехидратира много по-лесно от този на един възрастен, поради по-високото му съдържание на вода. Игрите под слънцето повишават изпотяването, а децата, увлечени от тях, рядко могат да разберат, че рискуват да обезводнят организма си, губейки ценни електролити вследствие на интензивното отделяне на пот.

За да не коства това жизнеността и кондицията за последващите игри, можем навременно да подпомагаме оптималната хидратация в детския организъм.

Вземете в багажа детски шейкър, като го пълните с пречистена вода всеки ден. В предградието за съхранение на прахообразен продукт изсипете съдържанието на едно саше Стоперол Хидра и по този начин подготвяйте всеки ден малчуганите за слънчевите игри.

Точно в посочените случаи специалистите препоръчват приема на Стоперол Хидра. Това е електролитна напитка под формата на разтворими прахчета, което прави вмъкването им в багажа изключително лесно, както и приготвянето им по всяко време.

Стоперол Хидра се предлага без рецепта в аптеките, което улеснява реакцията ви, където и да се намирате, за да подпомогнете хидратацията в организма.

И ПОСЛЕДНО – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ В ДЖОБА НАСТРОЕНИЕТО СИ 🙂

Прочети още