КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХРАНИТЕЛНА АЛЕРГИЯ И ХРАНИТЕЛНА НЕПОНОСИМОСТ?

Храната носи енергията, с която тялото ни да се задвижва. Благодарение на нея костите ни са здрави, мускулите – силни, а умът работи с лекота. 

Разбира се – храната е и удоволствие – кой не обича да хапва вкусно и добре?

За съжаление обаче понякога се случва храната да не ни повлияе много добре и след вкусно хапване да се появи и проблем!

Знаем ли обаче каква е разликата между хранителна алергия и хранителна непоносимост – какви са симптомите, които ги отличават и как правилно да реагираме, така че всичко отново да е добре!

ХРАНИТЕЛНА АЛЕРГИЯ

При хранителната алергия тялото реагира чрез имунната си система. То грешно приема някои от протеините за враг и произвежда антитела, с които да неутрализира нашественика. 

При всяко “нападение”, т.е всеки път, когато ядете алергизираща храна, тялото ви ще произвежда антитела, a най-честият външен израз на тази реакция са сърбеж, обриви, подуване на лигавиците и в тежки случаи дори и задух. 

Най-честите храни алергени са яйца, фъстъци и други ядки, шоколад, риба и морски дарове, ягоди и пчелен мед.

ХРАНИТЕЛНА НЕПОНОСИМОСТ

Също е реакция към храната, но не от страна на имунната система, а от храносмилателната.

Най-често се дължи на липса  или недостиг на храносмилателни ензими, заради които не успяваме да усвоим храната добре. 

Храните, които най-често са причина за появата на хранителна непоносимост, са млякото, бобовите, зелето, цитрусови плодове, някои колбаси и зърнени култури, съдържащи глутен.

Симптомите, с които тялото ни реагира при хранителна непоносимост, са различни от тези при хранителна алергия и най-често се изразяват в гадене, повръщане, диария, образуване на газове, и болка в корема.

През лятото и особено по време на почивка всички сме склонни да хапваме повече и да опитваме най-различни неща…Уви, понякога има и реакция и най-често се случва на детските стомахчета, които по-трудно приемат новите и необичайни неща!

Но не се тревожете излишно ако това се случи , защото можете да реагирате с комбинацията Стоперол Хидра и Стоперан за деца!

УСПЕШНАТА КОМБИНАЦИЯ ЗА ДЕТСКИТЕ СТОМАХЧЕТА

Стоперан за деца e специално разработен синбиотичен продукт с клинично доказан благоприятен ефект върху детските стомахчета, a в комбинация със Стоперол Хидра – електролитна напитка в два приятни за децата вкуса ще подпомогнете поддържането на водно-електролитния баланс в тялото в оптимални нива.

И отново ще има весела игра!

Прочети още