Идеи за забавни игри на открито

Дойдоха хубавите дни и вече всички можем да въздъхнем с облекчение. За щастие, и това лято ще се състои! За да го запълним с незабравими спомени, а и за да дадем на децата онова разнообразие, което толкова им липсваше в последните дни и месеци. Подготвихме три идеи за забавни игри на открито, които са предназначени за всеотдайни отбори и зелени градинки и дворове. 

Боулинг с пластмасови бутилки

В духа на рециклирането на отпадъци, можете лесно да направите боулинг от подръчни материали. Съберете 8 или 10 еднакви пластмасови бутилки, махнете етикетите и ги украсете с цветна хартия. Вашият боулинг е готов!
Подредете шишетата едно зад друго, като започнете с едно, на втория ред две и т.н., отдалечете се на достатъчно разстояние и търкулнете топка. Печели този, който успее да събори повече шишета само с един удар. 

Бързи, смели, сръчни

Подредете състезателното поле и подгответе хронометър. Най-бързият и точният ще спечели. Ето и самите предизвикателства: 

Вървене по дъска, сложена на земята, следва кълбо напред върху одеяло за пикник, прескачане на пънче и за финал – стрелба с шишарка в кофа или леген, пълни с вода. 

Можте да добавите всякакви задачи – да се завъртиш три пъти около дървото, да носиш яйце в лъжица без да го изпуснеш и да го предадеш на съотборника си, да направиш 1 голям сапунен мехур, а накрая да застанеш на един крак и да силно да извикаш “Аз съм номер 1”. Децата се забавляват изключително много с тези задачи, а ако съберете и “агитка”, която да подкрепя състезателите, веселието е гарантирано. 

Рибарче

В топлите дни игрите с вода са истински желани. Можете да напълните леген с вода и да пуснете “да плуват” различни предмети – шишарки, камъчета, мидички от миналата година, дребни играчки. Ако детенцето е само, може да вади предметите по вид. Ако са повече, посочете колко точки носи всеки предмет, за да сборуват накрая “улова” си. Вместо въдица може да се използва лъжица, цедка за кафе, щипка за скара или истинско кепче. 

Помощник за още по-ЗДРАВА веселба

Когато са улисани в игри, децата често не усещат жаждата и забравят да пият течности. Но особено през топлите летни дни тялото ни има нужда от важни минерали, спомагащи за транспортирането на водата до клетките. С други думи казано – за да поддържаме жизнеността си за забавните летни игри можем да си помогнем с електролитна напитка.

Стоперол Хидра e eлектролитен продукт с два приятни за децата плодови вкуса:

  • Подпомага оптималната хидратация на организма
  • Съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити
  • Съставът е изцяло съобразен с препоръките на Световната здравна организация и УНИЦЕФ

Прочети още