Едно наум с лятната храна, за да има весела игра!

Ето го, дойде! Лятото! Пристигна с вкусните праскови, ароматната царевица, леките таратори и лепкаво-сладката диня. Нетърпеливи сме да пуснем децата да тичат по морския бряг, да се научат как се яде цял домат без да се изцапаш и какъв е истинският вкус на детството – на морска сол, слънце и свобода. 

Родителската ни бдителност обаче не бива да излиза в отпуска дори през лятото. Колкото и хубав сезон да е, той крие в себе си опасности, за които е добре да се подготвим. Освен слънчевото изгаряне и дехидратацията, вкусното лято може да ни изненада неприятно и със стомашно разстройство. Обикновено го причиняват бактерии, скрити в пясъка, морето и…лятната храна. 

Ето за какво да внимавате, за да не помрачите почивката си със стомашно разстройство.

Неизмити плодове и зеленчуци

Дори да сте ги откъснали от собствената си градина, плодовете и зеленчуците трябва старателно да се измиват. С особена сериозност трябва да се отнасяте към купените от крайпътните сергии и от плажа плодове и зеленчуци. 

Необелени краставици

Свежи и полезни – краставиците са сред най-предпочитания избор през горещите летни дни… В кората им обаче не рядко се крие ешерихия коли –  бактерията, която е и най-честият причинител на стомашно разстройство. Затова – хапвайте освежаващ таратор само с обелена краставица, а ако не сте сигурни в качествата на водата там, където се намирате в момента, гответе с минерална или преварена вода. 

Неправилно съхранявани храни

Прясно мляко, различни кремове и десерти, яйца – всички те трябва задължително да се държат на хладно. Винаги се прибирайте у дома след пазар, за да приберете продуктите в хладилника преди да се отправите отново на разходки или на плаж. Ако оставите продукти в горещата кола дори за час, може да започне процес по разваляне. 

Недостатъчно сготвена храна

Няма по-вкусно от кюфтенца на скара за лятна вечеря. Колкото и да са гладни всички, уверете се, че каймата и месото са наистина добре изпечени. Това ще ви гарантира, че сте унищожили всички евентуални причинители на стомашно разстройство. 

FAST FOOD изкушения

Макар и доста апетитна – храната от заведения тип fast food не е най-добрият избор, който можете направите по време на семейната си почивка!

Набързо приготвената храна в непрофесионална среда – особено, когато температурите навън са високи –  крие рискове от поява на стомашно-чревно разстройство.

За детските стомахчета – решение

И все пак, ако въпреки усилията ви, се случи някое от децата да получи стомашно неразположение, не се обвинявайте – не можем да ги предпазим от абсолютно всичко. 

По-важното е да реагирате спокойно на ситуацията и да подпомогнете състоянието на детските стомахчета със Стоперан за деца – специално разработен синбиотичен продукт с клинично доказан благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт.

Така бързо ще бъдете отново готови за лятната игра със Стоперан за деца!

Прочети още