ДА ВЛЕЗЕМ В ЧАС – С НАСТРОЕНИЕ И ДОБРА ХИДРАТАЦИЯ!

Новата учебна година е на път да започне и всички се вълнуваме как децата ще влязат в обичайния си учебен ритъм. Това обаче не зависи само от тяхното желание и дисциплина, а и от добрата им физическа форма. За тази цел е от изключително значение да обърнем внимание на ефективната хидратация, която силно благоприятства 3-те най-важни фактора за успешното представяне на децата по време на учебната година:

КОНЦЕНТРАЦИЯ

Добрата концентрация зависи не само от ефективната почивка на мозъка или липсата на излишни мозъчни стимули, които ни разсейват. Доказано е, че за добра концентрация е нужно да се храним с качествена храна и да приемаме повече течности. Защо? Защото 80% от мозъка ни се състои от вода. Когато мозъкът ни не се снабдява с достатъчно течности, се наблюдават и нарушения в когнитивните способности и концентрация. Смятаме, че детето е разсеяно и го вълнуват други неща, като игри и забавления, но може би причината се крие в недостатъчния прием на вода през деня. 

ЕНЕРГИЯ

Децата са склонни да влагат голяма част от енергията си в любими развлечения, но училищните занятия изискват доста от тяхната издръжливост. За да бъдат в състояние да разбират уроците, да участват в клас и да бъдат активни в различни спортни дисциплини, е важно децата да бъдат добре хидратирани!

Причината отново се крие в съдържанието на вода в нашето тяло (70% при възрастните и 75% при децата), чието недостатъчно количество може да предизвика умора и отпадналост. Тогава сме склонни да смятаме, че децата ги мързи малко повече или уроците не са интересни, но е важно за всеки случай да обърнем внимание и на ефективната им хидратация.

ПАМЕТ

Приемането на достатъчно количество течности при децата е изключително важно за краткосрочната и дългосрочна памет. Ако мозъкът не се снабдява с достатъчно количество вода, особено в топлите дни, той губи сили и концентрация и много трудно запаметява информация.

Затова е важно да се уверим, че детето приема достатъчно течности, преди да  заключим, че уроците са сложни или безинтересни.

За да избегнем подобни ситуации, е важно да създадем здравословни навици на децата в приемането на течности.

ЕТО НЯКОЛКО СЪВЕТА КАК ДА ГО НАПРАВИМ

  1. Сложете специално място на пиенето на вода в сутрешната рутина, наред с миенето на зъби, очи и обличането;
  2. Напомняйте да пият вода преди хранене. Така едновременно подпомагат метаболизма и хидратират тялото си;
  3. Винаги когато са жадни, им предлагайте вода като най-утоляваща жаждата напитка;
  4. Винаги когато сте навън, носете бутилки вода за децата и им напомняйте да пият;
  5. Не забравяйте, че вие самите сте пример за вашите деца и е важно също да приемате необходимо количество течности.

Обръщайки внимание на правилната хидратация от ранна детска възраст, гарантира, че децата ще спазват този модел сами в бъдеще. А това може да има само положителен ефект върху физическото им здраве, издръжливост и познавателни способности. 

Родителите имат важна роля в това не само да говорят за съответните навици, но и да се погрижат за ефективната хидратация на децата.

  • Подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото;
  • Съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити.

А сега – готови за първия училищен звънец!

ОПТИМАЛНА ПОДКРЕПА ЗА ОПТИМАЛНА ХИДРАТАЦИЯ

При всички случаи можете да се доверите на Стоперол Хидра – електролитен продукт, съобразен с препоръките на Световната здравна организация и на УНИЦЕФ, който:

  • Подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото,
  • Съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити.

А сега – готови за първия училищен звънец!

Прочети още