В кухнята на електролитите

 Две вкусни и полезни есенни лакомства, за да подхраним здравите приятелства

Мммм, на какво ухае тук? На вълшебства кулинарни, ароматни тайни и лакомства с фантастичен вкус и полезен дъъъъълъг послевкус!

Натрий, Калий, Хлор и приятелката им госпожица Глюкоза днес заемат важна кулинарна поза. В кухнята им приказна се носи чуден аромат – днес дружината подготвя пир богат.

Лакомствата днес ще са полезни, а рецептите им – лесни.

НАТРИЙ И КАЛИЙ ДНЕС ПРИГОТВЯТ ТИКВЕН ПУДИНГ. ЛАКОМСТВО ПОЛЕЗНО, А НА ВКУС ЩЕ Е ВЪЛШЕБНО.

Натрий и Калий толкова много я обичат, че от всяка тиква може да ги видите да надничат. Затова и днес с много дръзновение, Натрий и Калий превръщат тиквата в свое кулинарно вдъхновение.

С много хъс и голямо нетърпение, още от сутринта Натрий и Калий тръгнаха на пазар в прекрасно настроение. От пазарче на пазарче, от магазинче към дюкянче – набавиха те всичко нужно и тръгнаха към кухнята задружно. Извадиха там всичко нужно и заоглеждаха го умно:

 600 гр изчистена тиква

 1/2 ч.ч. вода

 1 ванилия

 2 с.л. брашно

 2 с.л. сметана

 80 г. захар

 4 яйца

 1 к.ч. стафиди

 За карамела:

 3 с.л.захар

 1 с.л.вода

После сложиха престилки, запретнаха ръкави и ето вижте тиквен пудинг как се прави:

Тиквата на кубчета нарязаха и в тенджерката с вода и ароматна ванилия мигом кубчетата тиквени заплаваха.  Щом свари се, на пюре вълшебно я превърнаха и в този миг брашното, сметаната, захарта, стафидите и разбитите яйца зърнаха! Прибавиха ги към пюрето ароматно, разбъркаха и оставиха го да почине акуратно.

После захарта с вода поръсиха и в кръгла формичка карамел забъркаха, а  накрая с вкусната тиквена смес всичко объркаха! Във фурната пудинга опекоха и за здраве и сила накрая всички почерпиха!

Да Ви е сладко!

ГОСПОЖИЦА ГЛЮКОЗА И  ХЛОР – ЕДИН ФАНТАСТИЧЕН КУЛИНАРЕН ОТБОР ДНЕС ВИ ПРЕДЛАГАТ ПЪЛНЕНИ КРУШИ С ОРЕХИ И СТАФИДИ, ЗА ДА СТЕ ПЪЛНИ И ВИЕ С ЕНЕРГИЯ И СИЛИ!

Госпожица Глюкоза и Хлор се оказаха чуден отбор. Сладки, зрели крушки ще напълнят, лесно плана ще изпълнят – да е вкусно, ала и полезно и да не забравяме – трябва да е лесно.

Милата госпожица Глюкоза първо списък си състави, после Хлор с него на пазар се отправи.

Леви-десни, стигна в магазина и започна да избира:

круши – 3 узрели

сини сливи – десетина

орехи – шепа смлени

стафиди – 2 шепички

мед – 1 ч.л. разтопен

После бързо с покупките се върна и във фантастичен десерт мигом ги превърна:

Първо Хлор и Госпожица Глюкоза крушите добре измиха, после ги разполовиха. Сетне издълбаха с лъжичка и поставиха ги в тавичка. В паничка смесиха парченца синя слива, дъхав мед, орехчета и стафида! Напълниха на крушите „коремчетата“ с тази вкусотия и за да е истинска магия – поръсиха ги с канела. После пекоха във фурна всичко до златисто и накрая хапнаха ги отривисто.

Вкусно и полезно е – затова, приятели, не се чудете – бързо круши напълнете!

Вкусните плодове през есента са Вашия верен съюзник в поддържането на оптимални електролитни нива! А те са важни, особено когато има риск от бърза загуба на течности и електролити в тялото поради различни състояния (повръщане, разстройство, висока температура).

Също като Стоперол Хидра – винаги насреща да Ви подкрепи, когато такава необходимост се появи.

Стоперол Хидра е електролитен продукт с вкус на ягода, който:

  • Подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото.
  • Съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити
  • Съставът е изцяло съобразен с препоръките на Световната здравна организация и УНИЦЕФ
  • Ягодовият вкус улеснява приема от бебета и малки деца

Прочети още