Разстройство: Какво го причинява и как да се предпазим от него през лятото?

Причини за появата на диария

Разстройството (диария) е неспецифична реакция на организма спрямо дразнител, която цели очистване на храносмилателния тракт. Причините, които предизвикват диарията са много и най-разнообразни. Една основна част от най-честите случаи са вирусите (Аденовируси, Ротавируси, Норовируси и др.) като те преминават бързо и без съществени последствия. Други причинители на разстройство са бактериите, които имат съществен принос за появата на диарията (Салмонела, Шигела, Йерсиния, Колибактерии). Aко вече имате симптоми на диария, препоръчително е да се въздържате от плуване в морето или публични басейни.

Как да се предпазим?

Създадените хигиенни навици помагат за ограничението на диарията. Основната мярка е измиване на ръцете със сапун и топла вода в продължение на минимум 20 секунди. Задължително е това да се случи преди и след вечеря, както и след всяко посещение в тоалетната. Не е препоръчителна консумацията на вода от чешмата, като по този начин се ограничи причинителя на инфекция.

Защо трябва да се пият течности в случай на разстройство?

При разстройство тялото ви губи вода и минерали и много бързо може да се дехидратира. Необходимо е да приемате малки количества течности на чести интервали. Може да подпомогнете нормалните нива на хидратация чрез електролитен продукт Стоперан Хидра , който подпомага нормалната хидратация на организма и поддържането на физиологичните нива на електролитния баланс в тялото.

Как да спрем разстройството – ефикасно лекарство за диария

Препоръчително е да използвате лекарствени продукти срещу диария, които са достъпни без лекарско предписание,. Те ще повлияят вашите симптоми, но не пренебрегвайте и съветите на Вашия личен лекар. Лекарствата при диария са препоръчителни за използване при остра и хронична диария при възрастни и деца. СТОПЕРАН е лекарствен продукт, предназначен за симптоматично лечение на остра и хронична диария, както и на разстройства на функциите на стомашно-чревния тракт. СТОПЕРАН ЗА ДЕЦА е незаменим помощник на детските стомахчета при пътуване, като ежедневна грижа при стомашно-чревен дискомфорт или при прием на антибиотици.

Ако симптомите не изчезнат до 3 дни и не се почувствате по-добре е препоръчително да се консултирате със своя личен лекар или медицински специалист.

Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с Вашия личен лекар.

Често задавани въпроси?

1.Кои са най-честите причини за поява на диария ?

Едни от най-честите причини за поява на диарии са наличието на бактериите или вирусите, която причинява стомашно-чревен дискомфорт.

2.Как да спрем разстройство?

Комбинацията от хигиенни навици, честата хидратация, приема на леки храни и правилния избор на лекарство против диария (след консултация с Вашия лекар) ще окажат силен ефект върху стопирането на симптомите.

3.Какви храни да приемам при разстройство ?

Препоръчително е да приемате леки храни и да избягвате мляко, сушени плодове, замразени напитки и храни.

4.За разстройство какво се пие?

Приемането на лекарство против диария трябва да бъде направено след консултация с Вашия лекар. СТОПЕРАН и СТОПЕРАН ЗА ДЕЦА са продукти, предназначени за симптоматично лечение на остра и хронична диария.

Прочети още

Стрес и диария

Във всекидневието се сблъскваме с много стрес, с който трябва да се справим. Понякога обаче стресът парализира или…